Header

torsdag 24 juni 2010

Nya fina ölfat


Idag kom ett hundratal nya fina trettioliters ölfat! De är tillverkade av Schäfer werke i Tyskland och lasermärkta med ett löpnummer och med inskriptionen Ängö Kvartersbryggeri, så de inte ska komma på villovägar.

lördag 19 juni 2010

Ängöl i tidningen


En stor bild pryder förstasidan av pappersupplagan.

Tidningen Östran publicerar idag en artikel om bryggeriet. Läs reportaget här : Det bubblar och jäser av förväntan på Ängö.
Lägg till bild

måndag 14 juni 2010

TV4 på besök


"Efter 40 år bryggs det öl i Kalmar igen" - se klippet på TV4 play här.

fredag 11 juni 2010

Premiärbryggning!


Så har det äntligen hänt - den allra första brygden i Ängö Kvartersbryggeri är bryggd! Klockan 07.00 startade Lennart Bredlund från Danmark och Johan Håkansson från bryggeriet processen. Omkring tio timmar senare låg den allra första brygden av Alla Tiders Ängöl på jästank. Det var en lång bryggdag full av inspiration, problemlösning och ölsnack, som gav mersmak. Allt löpte på förvånansvärt smidigt. Inte oväntat kom vi också på en och annan idé till tekniska förbättringingar i bryggeriet som kan spara tid och kraft i framtiden.

1600 liter vört klart för jäsning! På den övre bilden häller Johan i humlegiva nummer två - Nelson Sauvin från Nya Zeeland.

lördag 5 juni 2010

Malt i stora lass!

Så har råvarorna kommit! Nästan tre ton malt från Weyermann i Bamberg, Bayern, för upp till åtta brygder. Mest spännande var att se hur det skulle fungera att hissa upp allt med traversen till råvarulagret på andra våningen. Det visade sig fungera alldeles utmärkt. Det får erkännas att vi ligger några veckor efter planeringen vad det gäller uppstarten av bryggeriet vilket får skyllas på tekniska problem med den avancerade utrustningen. Just nu är det dock endast ånggeneratorn som inte snurrat igång, men det ska förhoppningsvis lösa sig i veckan som kommer!



En av fyra pallar malt hissas upp!