Header

torsdag 25 mars 2010

Elektriskt vårtecken

Tjälen har gått ur jorden och Kalmar Energi har äntligen grävt sig fram till elskåpet i gatan och kopplat in den nya matarledningen till bryggeriet. Det är en rejäl kabel trots att den största energislukaren i bryggeriet - ånggeneratorn - drivs med gasol.

onsdag 17 mars 2010

Metallslöjd


Nu har Emanuel Fransson påbörjat sitt arbete med bryggeriet. Emanuel bor i Korpemåla några mil norr om Kalmar och är tjänstledig från sitt ordinarie arbete på Scania i Oskarshamn några dagar i veckan för att istället svetsa rör på bryggeriet. Emanuel har massor med olika svetslicenser och erfarenhet från såväl mejerier som kärnkraftverk. Inledningsvis blev det dock metallslöjdande i mässing när bryggverkets räcke och trappa modifierades för att passa bra i lokalen.

söndag 7 mars 2010

Dansk expertis


Lennart kopplar ihop rör i bryggverket.

I helgen har Lennart Bredlund och hans son Michael varit i Kalmar för en inledande genomgång av installationsarbetet. Lennart drev tidigare Bredlunds Bryghus i Slagelse, Danmark, varifrån utrustningen kommer. Det var många frågetecken som kunde rätas ut under besöket samtidigt som det blev tydligt att det kommande installationsarbetet är omfattande.

onsdag 3 mars 2010

Praktikanten Gustav


Just när Gustav kom var det dags att putsa koppar ;-)

Idag har praktikanten Gustav Lindén anlänt. Gustav går bryggeriteknisk utbildning i Ludvika och har tidigare praktiserat på Nøgne Ø och Sigtuna Brygghus. Eftersom Gustav har vilda idéer om att starta ett mikrobryggeri i Portugal eller Italien tillsammans med sin bror är det en utmärkt praktik att hjälpa till att få alla grejor på Ängö på plats.